Juhuuu, ljeto nam je tu! Iskoristi vrućih 10% popusta na cijelu kupovinu! Kod: top10off

Maske za telefone i tablete

0

Košarica je prazna ;(

Besplatna dostava za kupovinu više od 300 kn

Predstavljanje novoga iPhone 12! - 4 modela

Predstavljanje novoga iPhone 12! - 4 modela

Predstavljanje novoga iPhone 12

slika 1

Jedna od najvećih novinarskih stranica, tomsguide.com, otkriva da bi, prema trenutno poznatim podacima, trebali pristići mobiteli potpuno nove generacije, s potpuno novim dodacima i novitetima te u konačnici i mobitel koji bi mogao postaviti nove standarde u digitalnom svijetu. No, prisjetimo se još jednom zadnjih Appleovih najava. Koliko je puta Apple doista postigao standarde koje je najavljivao te koliko se zapravo možemo osloniti na trenutačnu medijsku pompu koja hara po društvenim mrežama? Na to ćemo pitanje odgovoriti s vama na TopIzbira.si. Otkrit ćemo vam najnovije informacije koje su isplivale na površinu, kao i one koje tek trebaju “doplivati” na površinu.

slika 2 

Maske za Apple iPhone 12

Maske za Apple iPhone 12 Max / 12 Pro

Maske za Apple iPhone 12 Pro Max

 

Nema sumnje da je jedna od ključnih tema trenutne financijske atmosfere cjenovni rang koji će obuhvatiti najnovije Appleove modele iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Max i iPhone 12 Pro Max. Na Internetu i društvenim mrežama postoje glasine o mogućoj „petoj“ superzvijezdi koja će pojačati ekipu, no čije nam ime još nije poznato. No, uz naše izvore informacija uskoro ćemo otkriti i ovu tajnu - postoji li peti model najnovije Appleove generacije iPhone 12. Trenutno su to samo pretpostavke vjernih ljubitelja Appleovih proizvoda, no niti jedan od vjerodostojnih izvora još nije potvrdio njegovo postojanje. Stoga mi vjerujemo da ovog modela ipak neće biti. Neki ljubitelji su ipak možda malo previše uzbuđeni. Ne brinite ako ste jedan od njih. Za vas ove godine stiže niz od četiri najkvalitetnija telefona koja svijet još nije vidio. Sada pogledajmo što znamo o cijenama i o mnogočem drugom.

Trenutno o konkretnoj cijeni ne znamo mnogo, ali navodno u Appleu dolazi do curenja podataka, pa otkrivamo sljedeće (izvor: tomsguide.com):

iPhone 12: 699$

iPhone 12 Max: 799$

iPhone 12 Pro: 1049$

iPhone 12 Pro Max: 1149$ (512 GB s cijenom od 1499$)

 

No, možemo li se osloniti na to da će rasponi cijena uistinu biti takvi? U to, nažalost, ne možemo biti sigurni. Tu informaciju nam može otkriti samo Apple, koji je trenutno prilično tajnovit kada su u pitanju njegovi proizvodi. Zastanimo na trenutak i pogledajmo raspone cijena. Appleov model iPhone najprodavanija je serija telefona na svijetu bez obzira na to što je dio najfinije društvene kreme u mobilnoj industriji. Stoga, ako se zapitamo: „Jesu li rasponi cijena primjereni?“, ne možemo odgovoriti niječno. Na kraju ćemo vam otkriti i zašto je to tako.

Raspon cijena njegovog prethodnika bio je približno jednak za otprilike istoimene modele, samo što cijena osnovnog modela nije započela na 699$, već na 799$, uz činjenicu da je to njegova „lošija inačica“. Ovaj put odlučili su se za malo drugačiji pristup te su otkrili 4 modela iste serije, koji se međutim značajno razlikuju u cijenama. Cijene se, načelno, kreću od 700$ do 1500$. Ali pažnja! Te će cijene vrijediti za Sjedinjene Države, a ne za Europsku uniju. Za Europsku se uniju navodno pripremaju nešto skuplji rasponi cijena, jer Apple nema puno tvornica na području Europske unije te ih stoga mora uvoziti iz drugih dijelova svijeta, no nije samo to posrijedi! Postoji i carina na proizvode izvan Europske unije, zato će mobiteli biti još skuplji. Najblaže rečeno, možemo reći da će nas ovaj ljepotan dobrano udariti po džepu.

Zaronimo u tehničke vode i pogledajmo što serija iPhone 12 zapravo nudi. Očekuje se da će serija spomenutog modela ponuditi 5G mrežu, koju je najprije ugrabila švedska tvrtka Ericsson na početku ove godine za područje Europske unije. Serija bi također trebala ponuditi i dugo očekivani A14 Bionic procesor i isključivo za Pro model - LiDAR kameru. Međutim, to čak nije ni sam vrh ove divovske planine, jer Apple je za vas pripremio nešto što nije niti jedan drugi proizvođač mobitela – tj. zaslon od 120 Hz. Vrijedi spomenuti da je trenutni standard industrije osobnih računala negdje između 60 i 144 Hz, zato nas ove vijesti mogu još više razveseliti budući da premašuju i standarde nekih drugih, razvijenijih industrija.

 

Slika 3 

 

Iako nažalost nećemo dočekati ​​predstavljanje novog iPhonea 12 ovog mjeseca (rujan) kao što je to bilo do sada, imamo razloga vjerovati da nas od toga ne dijeli mnogo. Očekivani datum objavljivanja trebao bi biti 22. rujna ili 13., odnosno 14. listopada. Ali čak ni za spomenuti datum ne znamo je li ovo posljednji mogući datum zbog prošle i trenutne situacije s pandemijom korona virusa.

Procijenjene veličine mobitela su sljedeće:

iPhone 12: 5.4-inčni zaslon (13,7 cm po dijagonali)

iPhone 12 Max: 6.1-inčni zaslon (15,5 cm po dijagonali)

iPhone 12 Pro: 6.1-inčni zaslon (15,5 cm po dijagonali)

iPhone 12 Pro Max: 6.7-inčni zaslon (17,0 cm po dijagonali)

Šire se glasine da će novi model telefona imati vrlo sličnu strukturu kao nekadašnji iPhone 5, tj. vrlo oštro zakrivljene i ravne rubove.

Neće se svim zaslonima novih Apple uređaja posvetiti jednaka pažnja. Nižerazredni, osnovni iPhone 12 imat će Retina OLED zaslon, kao i njegov nasljednik, iPhone 12 Max. S druge strane, iPhone 12 Pro i iPhone 12 Pro Max imat će Retina XDR OLED zaslon koji proizvodi suparnički Samsung, jer upravo taj ima veliku prednost u razvoju mobilnih zaslona.

Slika 4

Svim ljubiteljima kapaciteta – nećemo vas razočarati! Gotovo bez sumnje vas uvjeravamo da će iPhone 12 i iPhone 12 Max imati 4 GB RAM-a, dok će njihovi nasljednici doseći i 6 GB RAM-a. To samo po sebi nije nekakvo veliko postignuće, jer je LG, na primjer, već koristio 6 GB RAM-a na LG G6 2017. godine, kao i Lenovo godinu prije. No, kao što vam može zajamčiti svatko tko je ikad imao iPhone telefon, RAM zapravo ne igra najvažniju ulogu, jer je procesor vrlo štedljiv u korištenju aktivne memorije. Već dvanaestu godinu zaredom Apple je osvojio međunarodnu nagradu u Dubaiju za najekonomičniji procesor. Svi poznavatelji mobilnih uređaja uvjereni su da ove godine neće biti ništa drugačije s novim procesorom A14 Bionic.

O aktivnoj memoriji dosta smo naučili u prethodnom odlomku. A što nas čeka na polju pohrane podataka ili pasivne memorije? Koliko toga ćemo moći pohraniti u svoje uređaje? Koliki će biti kapacitet nove linije Appleovih proizvoda? Otkrivamo da će svi modeli biti dostupni kao 64 GB, 128 GB, 256 GB trio po izboru za iPhone 12, iPhone 12 Max i 128 GB, 256 GB, 512 GB trio po izboru za iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max.

Apple nas ovaj put neće razočarati ni što se fotografije tiče. Nudit će dvostruku kameru na cjenovno nižim modelima i čak trostruku kameru + LiDAR na skupljim modelima.

slika 5 

Nažalost, Apple će nas opet razočarati u pogledu izdržljivosti. Ovdje se uvijek pozivamo na veličinu baterije. iPhone 12 (osnovni model) nudit će 2227 mAh (samo 5% telefona na tržištu ima manji kapacitet baterije), iPhone 12 Max nudit će 2775 mAh (samo 28% telefona na tržištu ima manji kapacitet baterije), iPhone 12 Pro nudit će isti kapacitet poput iPhonea 12 Max, dok će iPhone 12 Pro Max ponuditi nadstandardnih 3687 mAh (65% telefona na tržištu ima manji kapacitet baterije) za početnu cijenu od 1149$.

Možemo donijeti kratki zaključak o izdržljivosti novih telefona - neće biti izdržljivi. To, naravno, znači da će Apple bez imalo sumnje željeti prodati bolje punjače koji će u kraćem vremenskom razdoblju napuniti bateriju. Ovo bi trebala biti jedna od glavnih špekulacija na društvenim mrežama. Mnogi se kupci boje da će proizvođači zahtijevati mnogo više novih dodataka koji će biti potrebni za optimalan rad uređaja. Je li strah potencijalnih i bivših kupaca iPhone uređaja opravdan?

slika 6

 

Mnogi vjeruju da je strah i više nego samo opravdan. U prošlosti se pokazalo da su neki proizvodi, poput slušalica i USB priključaka, čvrsto povezani sa svojim proizvodima i da nisu kompatibilni s drugim uređajima na tržištu. Mnogi kritiziraju Apple zbog njegove takozvane "pohlepe i egocentrizma", ali trebamo biti svjesni da, kao i svaka druga tvrtka, pokušava uspostaviti monopol na svom području. Ipak, ovo im je možda došlo na naplatu, budući da su mnogi drugi proizvođači mobilnih uređaja pobijedili Apple u posljednja tri kvartala. Među njima se nalaze i divovi Samsung i Huawei (unatoč trenutnom ekonomskom i političkom embargu između SAD-a i Kine).

Na kraju ćemo se još vratiti i posljednjoj točki tehničke analize mobilne serije iPhone 12 – konstrukciji, odnosno okviru. Okvir telefona trebao bi se moći pohvaliti standardnim aluminijem kod modela pristupačnijih cijena, dok bi se iPhone 12 Pro i iPhone 12 Pro Max mogli pohvaliti nehrđajućim čelikom, pa vlasnici ova dva modela neće strahovati da telefon dugo imaju u vodi (čak i u moru).

Prema podacima sa stranice Bloomberg.com, Apple se priprema proizvesti 75 milijuna primjeraka ova četiri modela telefona. Čini li vam se to previše? Appleov izvršni direktor samouvjereno kaže da je ovo samo početna kvota primjeraka koje će proizvesti do kraja 2020. i početka 2021. godine.

 

slika 7 

I već smo na kraju analize! Preostala nam je još samo zadnja postaja – datum prodaje i pretprodaje. Prema mnogim izvorima, pretprodaja u Sjedinjenim Državama i Velikoj Britaniji trebala bi započeti s 23. listopadom, a najprije bi se trebali prodati povoljniji modeli.

natrag
Top izbor

Top izbor

Najkvalitetniji izbor artikla za vaš telefon !

Besplatna dostava

Besplatna dostava

Besplatna dostava artikla na narudžbe više od 300KN.

100% sigurna kupnja

100% sigurna kupnja

Mogućnost vraćanja artikla u 30 dana od kupovine

ŽELIŠ BITI OBAVIJEŠTEN O AKCIJAMA I NOVOSTIMA?

Prijavi se na naše e-novosti

© 2016 - 2021 TOP IZBIRA d.o.o., Sva prava pridržana.
Želite provjeriti ponudu za svoj telefon:
Da Ne